Home » Mexico met kinderen

Mexico met kinderen

by Avonturen Sparen
Mexico met kinderen

Mexico is een Spaanstalig land in Noord- Amerika. De hoofdstad van Mexico is Mexico-stad (Mexico City). Andere grote steden in het land zijn Guadalajara, Mérida, Ciudad Juárez, Ecatepec, Puebla en Tijuana. Er zijn meerdere eilanden in Mexico, de grootste; Mexcaltitán, Isla Mujeres en Cozumel.

Mexico met kinderen

Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Mexico vliegen, uiteraard kun je er ook voor kiezen een stop-over of een overstap in te lassen. In zo’n 10 uur vliegen zet je voet aan wal in Mexico. In Mexico kun je zowel gebruik maken van het openbaar vervoer als een huurauto om het land te verkennen.
–> Tips vliegreis met kinderen; tips voor een ontspannen vlucht.

Cultuur in Mexico

Mexico is in de geschiedenis bewoond door verschillende volken en dit is nog terug te zien in het huidige Mexico. In Mexico bewonder je bijvoorbeeld eeuwenoude tempels.

Mexico met kinderen

Natuur in Mexico

Naast de indrukwekkende cultuur heeft Mexico een schitterende natuur. Wat denk je bijvoorbeeld van  woestijnen, vulkanen, watervallen, regenwouden, berggebieden, mangrovebossen of schitterende witte stranden! En ook de onderwaterwereld is er mooi!

Mexico met kinderen

Eten en drinken in Mexico

Hmm, loopt het water bij jou ook in de mond als ik heb over tortilla’s en taco’s. Voor de kids is er altijd patat of pizza te vinden. Echt gezond eten is voor kinderen is Mexico wat lastiger, maar een koekje extra doet vast wonderen!

Beste reistijd Mexico

Januari t/m mei, oktober t/m december zijn de beste maanden om naar Mexico te reizen. Wil je door Yucatán reizen, dan zijn de maanden januari, februari, maart en december goed geschikt.  In deze maanden vermijd je de regenachtige en warme zomermaanden.

Reisadvies

Let erop dat verschillende gedeelte van Mexico een negatief reisadvies heeft. De recente status check je hier: reisadvies Mexico.

Een overzicht met alle blogs over Mexico met kinderen: