Home » Thailand met kinderen

Thailand met kinderen

by Avonturen Sparen
Thailand met kinderen

UNDER CONSTRUCTION!

Thailand ligt in Zuidoost Azië. De hoofdstad is het bekende Bangkok. Thailand bestaat uit een groot stuk vast land en heeft vele heerlijke eilanden. Thailand met kinderen is een ideale eerste verre bestemming met kids. De beste reistijd is afhankelijk van waar je heengaat in Thailand en wat je gaat doen. Er bestaan drie seizoenen in Thailand, het regenseizoen (tussen juni en oktober), het koele seizoen (van november tot februari) en het warme seizoen tussen maart en mei. Wij zijn tweemaal in Thailand geweest, eenmaal in de maand juli en eenmaal in april. Beiden waren prima te doen. Vliegen naar Bangkok kan rechtstreeks vanaf Amsterdam, maar je kunt ook kiezen voor een leuke tussenstop.
–> Tips voor een ontspannen vliegreis met kinderen

Laid back

De contrasten in Thailand zijn groot. Zo kan de de hectische hoofdstad van Thailand, Bangkok best erg druk zijn en overweldigend zijn. Maar de stranden op de vele rustige eilandjes weer erg laid back zijn. Het reizen in Thailand is goed te doen, ook met kinderen. De gezondheidszorg is er goed.  Er rijden busjes en treinen tussen de steden en de hotspots. De cultuur in Thailand vinden wij geweldig. Schoenen uit voordat je een guesthouse binnenstapt, de vele boeddha’s die te zien zijn en de vriendelijke mensen maken naast de natuur het land fantastisch.

Waar dan heen in Thailand met kinderen?

Thailand is groot, daarom zal je keuzes moeten maken in wat je wilt bezoeken. De meeste gezinnen gaan zo’n drie weken naar Thailand met kinderen. Op Avonturen Sparen zijn verschillende routes door Thailand te vinden en kun je meer lezen over verschillende bestemmingen in Thailand.

Route 1: Compleet Thailand

Hoewel je maanden nodig hebt om een compleet beeld van Thailand te krijgen, zie je met deze route van alles.Je start je reis in Bangkok en gaat via Kanchanaburi ricting het Noorden. In Kanchanaburi bezoek je een stuk jungle, de Erawan watervallen of de River Kwai. Vervolgens kun je per nachttrein meer naar het Noorden, bijvoorbeeld naar Chiang Mai. In Chiang Mai kun je gerust een dag of 5 besteden. De natuur en de cultuur zijn er fantastisch! Vanaf Chiang Mai kun je voordelig naar het Zuiden van Thailand vliegen om te eindigen aan heerlijke bounty stranden. Als je meer tijd hebt, kun je ook nog een stop maken in Khao Sok National Park en vanaf daar verder reizen naar het Zuiden om de eilanden te ontdekken. Misschien wil je je duikbuffer halen op het duikeiland Ko Tao, of ga je voor het grote, maar meer toeristische Koh Samui. Of kies je voor Ko Lanta. De keuze uit eilanden in Thailand is reuze.

Route 2: Midden Thailand en daarna relaxen in het Zuiden

Blogger Belinda maakt met haar gezin de volgende rondreis door Thailand. Zij start in het drukke Bangkok en bezoekt vervolgens de mooie natuur en cultuur bij de River Kwai. Daarna nemen zij de Nachttrein door Thailand richting de hemel op aarde; Khao Sok National Park. Waar je één wordt met de natuur. Als je de foto’s ziet, ben je vast verkocht. Vervolgens eindigen zij hun reis heel relaxed op de volgende stranden; Ko Lanta en Ao Nang (Krabi). Daarna eindigen zij hun reis weer in Bangkok.

Route 3 Thailand met kinderen in combinatie met Maleisië

Route 4 Thailand in combinatie met Laos

Na je start in Bangkok neem je de trein naar Sukhothai. Sukhothai staat bekend om het Sukhothai Historical Park, wat ook op de erfgoedlijst UNESCO staat. Schitterend! Vervolgens ga je per trein verder naar Chiang Mai. Een stuk toeristischer dan Sukhothai, maar ook ontzettend mooi. Bezoek hier een (goede) olifant farm en geniet van de tempels. Vanaf Chiang Mai is het goed te doen de oversteek naar Laos te maken. Wil je na Laos meer zien? Vlieg dan bijvoorbeeld naar het Zuiden van Thailand om te kiezen uit één van de fijne eilanden.  Blogger Kimberley heeft bovenstaande route bereisd, je leest er meer over in haar blog.

Meer weten?

Op Avonturen Sparen staan de ervaringen van verschillende bestemmingen in Thailand beschreven. Een aanrader is te gaan fietsen in Bangkok met kinderen. Of af te reizen naar Ko Lanta met kinderen om te relaxen op het fijne eiland.  Reizen door Thailand gaat makkelijk met de nachttrein met kinderen. Een overzicht van alle blogs over Thailand vind je hieronder.