Home » Slowakije met kinderen

Slowakije met kinderen

by Avonturen Sparen
Slowakije met kinderen

Slowakije ligt in midden Europa en is qua oppervlakte net wat groter dan Nederland. Slowakije grenst aan Polen. Oekraïne, Hongarije, Tsjechië en Oostenrijk. De hoofdstad van Slowakije is Bratislava. Je kunt zowel met de auto als vliegend naar Slowakije. Met het vliegtuig doe je er vanaf Nederland ongeveer 2 uur over, met de auto is de dit vanaf midden Nederland zo’n 15 uur.

De route naar Slowakije

Er zijn meerdere wegen die naar Slowakije leiden. Wij maakten van verschillende routes gebruik. Op de heenweg maakten wij een tussenstop in Duitsland (Berlijn) en Polen (Wroclaw). Op de terugweg reden we via Tsjechië (Praag).
–> Lees hier meer over onze stop in Berlijn met kinderen

Het weer in Slowakije

Slowakije heeft een gematigd landklimaat, wat wil zeggen dat er koele winters en warme zomers kunnen zijn. De hoger gelegen delen van het Tatra gebergte hebben een hooggebergteklimaat met koele winters en zomers en redelijk wat neerslag per jaar.

Praktische informatie Slowakije met kinderen

In Slowakije kan je met de Euro betalen. De gezondheidszorg in Slowakije is goed. De prijzen van eten en drinken in de supermarkten ligt ongeveer gelijk aan het prijsniveau in Nederland. Uit eten is wat goedkoper dan in Nederland. In de supermarkten is het geen probleem luiers of billendoekjes te vinden.
De wegen in Slowakije zijn goed en de verkeersregels komen overeen met die van Nederland.
Let op: je hebt een vignet nodig om in Slowakije te mogen rijden met je eigen auto.

Waar verblijven in Slowakije?

Omdat Slowakije geen heel groot land is, is het niet persé nodig om op verschillende plekken te verblijven. Wij verblijven bij Villapark Vlasky in de Liptov regio, wat centraal in Slowakije ligt. Een perfecte uitvalsbasis voor de leukste uitjes.

Natuur in Slowakije

Slowakije heeft een prachtige natuur. Houd je van wandelen en veel groene berglandschappen, dan ben je in Slowakije op de juiste plek. Slowakije leent zich goed voor het maken van wandelingen. Er zijn zowel ‘heavy’ wandelingen als kidsproof wandelingen. De bergen de Hoge Tatra en de Lage Tatra zijn schitterend en een bezoek waard.

Vermaak in Slowakije

Naast de mooie natuur zijn er nog veel meer kidsproof uitjes in Slowakije. Wat denk je bijvoorbeeld van het bezoeken van een kasteel, een klimpark, een zwemparadijs of een leuk museum?

Leave a Comment