Als je in Rotterdam bent dan kan een bezoekje aan het Feyenoord stadion, oftewel “de Kuip” natuurlijk niet ontbreken. Ik moet me diep schamen aangezien ik als Rotterdammert pas voor het eerst in de Kuip kwam toen ik al lang en breed volwassen was. Ja, ik heb gewoon niet zo veel met voetbal. Ik vind het EK, WK en de wedstrijden waarin mijn zoon speelt leuk maar verder interesseert het me niet zo. Maar ja, als je in Rotterdam woont dan ben je sowieso gewoon voor Feyenoord, wij dus ook. Daarom besluit ik dat een bezoek aan de Kuip echt bij de Rotterdamse opvoeding hoort en reserveer ik met een vriendin en onze kinderen een rondleiding door de Kuip met kinderen, met dank aan onzeRotterdampas! Geen woorden, maar daden!
Rotterdamse opvoeding, geen woorden maar daden!
“Je mot geen patat met appelmoes verwachten”.
We gaan eerst helemaal naar boven en dat is best hoog als je daar staat en naar de stoelen kijkt die trapsgewijs aflopen. We nemen plaats in de stoelen en de meneer van de rondleiding begint zijn verhaal. Je moet goed opletten want dit gaat op z’n Rotterdams: heel plat en snel. Je moet goed je best doen om hem te verstaan. De meneer benadrukt dat het geen kids tour is. “Je mot geen patat met appelmoes verwachten.” Wil je wel patat met appelmoes? Boek dan de kidstour. Je krijgt dan een pen en speurboekje en gaat dan in 90 minuten langs de meeste bijzondere plekken in de Kuip. Als je kameraadje bent (uiteraard zijn onze kinderen dat) dan kun je een keer de kidstour gratis doen.
Meer Rotterdam:
–> High Tea bij Jordy’s Bakery in Rotterdam
–> Villa Zebra Rotterdam een kindermuseum en kunstlaboratorium
–> Klimmen bij Adventure City Rotterdam met kinderen
De tour in plat Rotterdams
Mijn zoon vindt de volwassenen tour gelukkig ook fantastisch en vraagt wel drie keer of Feyenoord hier echt speelt. Ja ja, hier spelen ze echt, alleen niet vandaag. Ik geniet vooral van het plat Rotterdamse accent. We leren van alles over het gras, de afmetingen van het veld, de bouw van de kuip, dat de stoelen waar we opzitten 5000 euro per jaar kosten, hoeveel mensen er in de Kuip kunnen en nog veel meer. We gaan naar de kleedkamers en zien de prijzen die Feyenoord allemaal heeft gewonnen. In 1,5 uur komt er veel informatie op ons af die ik als stiekeme leek maar moeilijk kan onthouden. De jongens blijven het interessant vinden en letten beter op dan ik en mijn vriendin. Mijn dochter heeft er meer moeite mee maar “gelukkig” is het einde van de tour in zicht.
Toch nog patat en appelmoes
We lopen achter ons groepje aan het restaurant in waar ons een tafel aangewezen wordt. Enigszins verrast lezen wij onze tickets door, wij zijn ons er niet van bewust dat er een lunch bij de tour hoort. Voor de kinderen bestellen we een kidsbox wat mijn dochter meteen weer in de stemming brengt. Ze krijgen toch nog patat en appelmoes, en er zit ook nog eens een leuke Feyenoord voetbalpen bij! We vragen voor de zekerheid of we nog iets moeten afrekenen maar horen dat dit niet hoeft. Bijzonder, volgens mij hebben we geluk gehad.
De rondleiding door de Kuip is zeker een aanrader als je van voetbal of Feyenoord houdt. Wij gaan zeker nog een keer terug voor de kidstour.
Parkeren bij de Kuip
Bij de Kuip kun je gratis parkeren als er geen wedstrijd is. Op deze momenten is er parkeergelegenheid zat, zo ook vandaag. We parkeren onze auto en melden ons in de Feyenoord shop met ons reserveringsnummer. Al snel mogen we in een klein groepje meelopen het stadion in. Meer informatie over de rondleiding door de Kuip met kinderen, vind je op de website van de Kuip.
Simone
Ik ben Simone (31) en heb een man, een zoon (7) en een dochter (4). Ik ben iemand die absoluut niet goed thuis kan zitten. Af en toe moet ik het van mezelf gewoon een dagje proberen omdat de kinderen natuurlijk ook moeten leren zichzelf te vermaken. Dat kunnen ze op zich wel alleen ben ik op zo’n dag druk bezig met… ja, waarmee eigenlijk? De fietsjes pakken, na 10 minuten willen ze toch weer steppen… de deur opendoen, de fietsjes weer terugzetten. Stoepkrijt zoeken, waar lag het ook alweer? De deur weer opendoen… Tussendoor probeer ik de rotzooi op te ruimen maar als ik net op zolder de was sta te vouwen gaat de deurbel alweer! En dus ga ik vaak met mijn kinderen op stap. Het scheelt ook dat onze kinderen genieten van avontuur buiten de deur en ik alle hoogseizoenvakanties vrij ben, genoeg tijd dus om er op uit te gaan! Wij wonen in Rotterdam en daar is altijd wel iets te doen. Met de Rotterdampas doen we regelmatig een ’tour de Rotterdam’ rondje. Bezienswaardigheden en activiteiten wissel ik graag af zodat het voor iedereen leuk blijft en ik hou van combi’s: even naar een museum, daarna lekker lunchen en afsluiten in de speeltuin. Ondanks dat ik ben geboren in Rotterdam, ik er woon en er werk kan ik niet zeggen dat ik Rotterdam op mijn duimpje ken. Al ligt dat waarschijnlijk meer aan mijn richtingsgevoel (of meer het gebrek eraan) want voor de to-do-tips met kids weet ik precies waar je heen moet, al heb ik zelf nog regelmatig mijn Google maps nodig.