Home » Tips in Nederland

Tips in Nederland

by Avonturen Sparen

Omdat er ook gewoon gewerkt moet worden, Sam naar school moet en we in het gewone dagelijkse ook graag plezier maken, gaan we vaak in Nederland op pad.
Hierbij lees je onze tips:

Ouwehands Dierenpark in Rhenen:
We hebben hier een abonnement op, dus kunnen zo vaak gaan als we willen. En dat doen we dan ook! Een woensdag middag na school of op zondag als we lekker vrij zijn. Wat we zo heerlijk vinden aan Ouwehands is dat het zo gemoedelijk is. Lekker ruim opgezet. Regent het? Als je de ‘omgekeerde’ route doet, loop je langs de reptielen en de apen een binnenroute. Ook is er een grote overdekte speeltuin, waar het -weer of geen weer- altijd leuk is. Het treintje wat door de speeltuin, over de kamelen rijdt is absoluut favoriet. Het leuke van het park is dat ze in december een waar Sint-land hebben, waar je pepernoten kan bakken, naar een Sint show kan en waar de Pieten volop aanwezig zijn om je wat lekkers te geven. Op dit moment hebben ze het  ‘Winterland’.

ouwehands

Efteling Kaatsheuvel:
Weinig uitleg over nodig denk ik, waarom we dit park zo leuk vinden. Wanneer we met onze familie gaan is er voor alle leeftijden iets leuks. Van sprookjesbos tot achtbanen, je zegt het maar…. Onze favorieten:
Sprookjesbos, Carnival Festival en de droomvlucht. Erg leuk nu, het winterthema.. leker schaatsen! Zie ook de blog ‘Sprookjeswereld in de Efteling’. (Volgt)


Plopsaland Coevorden:

Bumba, Kabouter Plop, Mega Mindy, K3.. allemaal hoofdpersonen in Plopsaland. Bij binnenkomst is er een meet & great met wisselende figuren. Wie wil er nu niet met Maya de Bij op de foto? ?
Onze favorieten; De Bumba Magico show, een leuke theater voorstelling waarin Bumba je meeneemt over de wereld. He, daar houden wij van!! Wees een echt brandweer in de K3 brandweer attractie, of bounche mee op de kikkers. Voor de echte kleintjes, is er een leuke speeltuin. Een overzichtelijk park, veelal overdekt. Toch handig als je in Nederland woont.

Julianatoren:
Absoluut één van onze favoriete. Jul en Julia nemen je graag mee op avontuur. Attracties die voor onze ukkies (2 en 4) erg leuk zijn! Zo rijdt je tussen de dino’s, kun je in een kinderachtbaan of ga je op Safari tussen de wilde dieren. Ook een leuke speeltuin, trampolines en wisselende shows. Ideaal voor kleine kinderen tot een jaar of 10.

Doe-Museum Veendam:
Als mijn ouders vroeger met ons naar een museum wilde, kreeg ik spontaan de bibbers. Want een Museum stond lang voor SAAI bij mij. Daar denken onze kids inmiddels anders over (ik trouwens ook). Bij het Doe-Museum kun je lekker doen, goh wat een toepasselijke naam. Speel in een reuzengrote zandbank, bouw met Lego of ontdek de schilderijen van van Gogh, kijk naar de Nachtwacht of naar de Mona Lisa. Je kunt er ook een eigen schilderij maken. En leuk voor de ouders, ze hebben er heeeeerlijke broodjes en taartjes! ?

doe-museum

Leave a Comment