Home » Een stedentrip in Europa, vijf leuke bestemmingen.

Een stedentrip in Europa, vijf leuke bestemmingen.

by Avonturen Sparen
Een stedentrip in Europa, vijf leuke bestemmingen.

Eens stedentrip in Europa is altijd leuk! Een fijne manier om een stukje van een andere wereld te verkennen. En het leuke van een stedentrip is, het kan overal. Van dichtbij tot ver weg. Met de auto, trein of met het vliegtuig. En stad aan een kids laten zien is een prima manier om ze te laten leren over de wereld. Lees hier over vijf leuke bestemmingen voor een stedentrip Europa met kids.

Lissabon:
Vanaf Eindhoven hebben ze regelmatig leuke aanbiedingen naar de mooie hoofdstad van Portugal, Lissabon. Je vliegt erheen in een kleine drie uur en het is er heerlijk om in het najaar of in het voorjaar nog wat zon mee te pikken. In Lissabon valt ons op, dat er een heerlijk relaxed sfeertje hangt. We keken onze ogen uit, het is er prachtig. De trams, de straatartiesten, de terrasjes en de mooie architectuur maken deze stad tot één van onze favoriete steden!

Sevilla:
In net geen drie uur vlieg je naar deze heerlijke Spaanse stad, die in Andalusië ligt.
Wij waren er in februari en hadden een heerlijk zonnetje. We slenterden door de stad en genoten van de Spaanse cultuur. Overal staan paard en wagen rondom de kathedraal. Dit zorgt gelijk voor sfeer! We hebben heerlijk genoten van tapas. Barrio de Santa Cruz vonden wij een hoogtepunt van de stad. Allerlei kleine straatjes en steegjes, waar je makkelijk kunt verdwalen. Sevilla is heerlijk!

Parijs:
Zeg ik Frankrijk, zeg jij waarschijnlijk Parijs! Parijs, de stad van de liefde. Wij bezochten Parijs in combinatie met Disneyland Parijs. Natuurlijk moet je de Eiffeltoren spotten, langs de Seine wandelen en het Louvre-Museum bewonderen. Wat een prachtige stad. Wij maakten een fietstocht door Parijs, een super leuke manier om de stad op een andere wijze te bekijken. De speciale kids fietstour maakt alle bezienswaardigheden zelfs voor de kleinste kids interessant.


Berlijn:
In een kleine anderhalf uur vliegen ben je in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Je kunt er ook met de auto heen, in ongeveer 6 uur ben je er. Berlijn maakte indruk op ons, door alle herinneringen aan de oorlog. Ongelofelijk hoe dat allemaal geweest moet zijn. De soldaten bij Checkpoint Charlie en de beeldende platen met verhalen van vroeger liegen er niet om. De Berlijnse muur met de prachtige graffiti tekeningen zijn een lust voor het oog! Daarnaast heeft Berlijn mooie parken, de sneeuw maakte het plaatje bij ons mooi af!


Brugge:
Ideaal als je niet ver weg wilt, maar toch een toffe stad wil bezoeken. Je rijdt vanaf midden Nederland in ongeveer 2.5 uur naar deze Belgische stad. Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd, het is er prachtig. Heerlijk om er rond te slenteren en in de zomer een terrasje te pakken of juist in de winter te genieten van het ‘winter wonder land’, inclusief schaatsbaan. Op het marktplein in Brugge is van alles te beleven. Ook genoten we van de vele bruggetjes. Een knusse stad, vol gezelligheid!

Lees hier waarom wij zo houden van een stedentrip met kids. De volgende stad die wij gaan bezoeken wordt Wenen. Welke stedentrip in Europa met kids raad jij ons aan?

 

1 comment

Denise 11 september 2017 - 10:36

Leuk dat jullie naar Wenen gaan. Dat is inderdaad een superkindvriendelijke stad! Sowieso was ik erg door Wenen verrast. Zelf ga ik binnenkort naar Parijs met de kinderen. Wat ook een heel geschikte stad is om met kinderen te bezoeken is Valencia!

Comments are closed.