Home Kamperen met kinderen in eigen land; kindercamping top 3

Kamperen met kinderen in eigen land; kindercamping top 3

Kamperen met kinderen in eigen land; kindercamping top 3

Wij zijn dol op kamperen met kinderen. De afgelopen 3 zomers hebben we regelmatig gekampeerd in Nederland. Heerlijk om bijvoorbeeld even een weekendje met de tent weg te zijn. Overdag naar het strand of de omgeving verkennen op de fiets, zwemmen in het zwembad en 's avonds lekker eten van onze bbq! Hier vind je onze kindercamping top 3 in Nederland.

1. De Sprookjescamping in Rheeze
Voor onze kids met stip op 1, geen twijfel over mogelijk.. de sprookjescamping in Rheeze. We zijn hier een aantal keer heen geweest en het is iedere keer een groot feest. Het is er zo verzorgd. Alles is ingericht op kleine kids; de douchen, het zwembad enz. Een groot voordeel van deze camping is dat je er een binnen en buiten zwembad hebt. Aangezien we toch in een alles-behalve-subtropisch-klimaat leven in Nederland komt dat goed van pas. Een dagelijkse theatershow met sprookjesfiguren, die ook bij de ouders een glimlach op het gezicht weet te brengen (doei-ouwe-koei wordt hier heel regelmatig gebruikt). Overzichtelijke kampeerplekjes met in je 'voortuin' een speeltuintje. Een vismeer, een strandje in de buurt en een fijne ligging voor bijvoorbeeld Plopsalan of Wildlands Adventure Zoo (Emmen).


2. Texelcamping Kogerstrand
Ook favoriet! Totaal anders dan bijvoorbeeld de sprookjescamping. Meer een 'gewone' camping dan een camping speciaal voor kinderen, maar onze kids hebben zich er heerlijk vermaakt. En Texel is zo ontzettend leuk! De campingplekken die in de duinen liggen, maken het verblijven bijzonder. Je ziet de buurtent niet en hebt veel privacy. Overal huppelen konijntjes rond, hoe leuk is dat!! Je moet wel kunnen tegen ladingen zand in je tent, maar wat een sfeer als je hier verblijft. Als je via een trap de duin overloopt ben je binnen no time op het strand. Vlieger mee, zwembroek aan en go go go! We love Texel!


3. Camping 't Hout, Bakkeveen
Een gezinscamping met een super leuk buiten zwembad. Een leuke ligging tussen de bossen (maak een kabouterboswandeling, aanrader!!). Een binnenspeeltuin voor als het slecht weer is en een leuke grote buitenspeeltuin. Vanuit deze camping is het makkelijk om uitstapjes te maken naar Wildland Adventure, het Doe Museum, Plopsaland of de steden Groningen en Leeuwarden.

Waar gaan we de volgende keer kamperen met kinderen? Welke kindercamping kan jij ons aanraden?

2 comments

Ingrid 2 maart 2017 - 21:58

De Kleine wolf in Ommen is geweldig. We gaan er deze zomer voor de 2e keer heen.

Reply
Avonturen Sparen 6 maart 2017 - 09:24

Dank je! Die tip is al vaker langsgekomen, ga hem zeker onthouden!

Reply

Leave a Comment